Tips til pen raglanfelling

Raglanfelling er pent, spesielt dersom man får maskene til å legge seg riktig. Det er flere måter å gjøre det på, men her fokuserer jeg på den metoden som brukes i oppskriftene Heiabakk Barnegenser og Engesnes med raglan.

Raglanfelling med en til to masker imellom

Når man feller på denne måten, strikker man 2 masker sammen før merket/merkemasken(e), og 2 masker vridd sammen etter. Da legger fellingen seg inn mot maskene imellom. De som strikkes 2 masker sammen, legger seg pent uansett. Det er de som strikkes 2 vridd sammen som kan skape trøbbel. Se for eksempel på bildene under.
Bildet til venstre er med vanlige 2 vridd sammen. Det til høyre er 2 vridd sammen på en penere måte. Spesielt når man strikker raglanfelling vil denne metoden gi et penere resultat.

På rettsiden

Ta den første masken løst av som om du skulle ha strikket den rett. Ta den neste masken løst av som om du skulle ha strikket den rett vridd. Stikk venstre pinne inn i begge maskene og strikk dem rett vridd sammen.

På vrangsiden

Ta den første masken løst av som om du skulle ha strikket den rett vridd. Ta den andre masken løst av som om du skulle ha strikket den rett. Sett de to maskene tilbake på venstre pinne. Strikk dem vrang vridd sammen.