Test-strikk av Heiabakk Damegenser

Har bestemt meg for å få test-strikket alle størrelsene i Heiabakk Damegenseren. Har også bestemt meg for at de skal være ferdig testet i løpet av tidlig-høsten.

Første i gang

På pinnene akkurat nå har jeg den største størrelsen, XL. Jeg strikker den i Lille Lerke fra Dale garn. Personlig synes jeg Lille Lerke er et veldig godt garn å strikke i. Det er faktisk blitt mitt favoritt garn nå i sommer. Alle variantene av Lerke-garn (Lille Lerke, Lerke og Lerke Pluss) består av omtrent halvt om halvt av bomull og merinoull.

Lille Lerke garnet er litt tynnere enn det som egentlig skal brukes i denne oppskriften. Jeg valgte å bruke dette garnet til denne størrelsen siden jeg strikker litt løst. Da hindrer jeg at genseren blir alt for stor. Faktisk oppnår jeg en overvidde som er litt mindre enn det som egentlig skal være. Samtidig får jeg testet at økninger, fellingene og diagrammet fungerer.

Denne genseren blir i fargen kamel som farge 1. Den andre fargen har jeg ikke klart å bestemme meg for enda.

Fleksibilitet i fasthet

Alle økninger og fellingene er gjentatt etter antall centimeter og ikke omganger, derfor har det ikke så stor betydning om man strikker med litt annen strikkefasthet enn oppgitt. Det eneste man må være obs på er at overvidde da blir større eller mindre, alt etter om man strikker med tykkere eller tynnere garn. Man må også være klar over at diagrammet kan bli høyere eller lavere enn det egentlig skal. På Heiabakk-genseren er det ikke så mange omganger med diagram, så et par masker mer eller mindre i strikkefasthet utgjør ikke det helt store.

Tjuvstartet på de to neste

Jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle strikke en størrelse av gangen. Selvfølgelig klarte jeg ikke helt å la være å starte så smått på de andre størrelsene også. I størrelsen M og L har jeg strikket litt på hvert erme. Dette var for å sjekke at garnet jeg ønsket å bruke ga meg riktig strikkefasthet.

Merket med: ,,,