Tåkedis

Denne genseren er bare helt fantastisk å strikke. Tåkedis er den andre genseren jeg designer i Årstid-serien. Den kan fort bli den første oppskriften som kommer ut for salg.

Tåkedis

Den enkle, stilrene genseren er strikket i garn av børstet alpakka. Den er myk og deilig å ha på, og passer like godt til sene sommerkvelder som hustrige høstdager. Faktisk kommer jeg nok til å bruke denne hele året. Genseren er fullstendig uten mønster, men fellingene på bærestykket blir som et enkelt strukturmønster i seg selv. Tåkedis har rundfelling, som alle mine design så langt. Det er også lagt inn enn liten innsving for å gi genseren antydning til fasong.

Oppskriften vil komme med tre størrelser, S, M og L. Det er ganske stort sprik mellom størrelsene, men ved å endre strikkefastheten kan man enkelt tilpasse størrelsene etter sine egne mål. Det fine med den garntypen som brukes i denne oppskriften er at man har litt slingringsmon når det kommer til fasthet. Resultatet blir flott uansett om man strikker løst eller stramt, på tykke eller tynne pinner.

Høstgenser Tåkedis
Ferdig Tåkedis-genser

Ide og planlegging

Den opprinnelige ideen var at det skulle bli en sommergenser. Som dere kanskje begynner å bli litt vant til nå, så bruker ideene mine å endre seg underveis. Trolig vil Tåkedis bli en høstgenser istedet. Jeg kjøpte garnet først, og så kom ideen etterpå. Bakgrunnen var vel at jeg ønsket meg en myk og fløffy genser som var enkel og rask å strikke.

Prøve-strikk

Dagen etter 17.mai satte jeg i gang med prøve-strikken. Jeg startet bare rett på, la opp noen masker til et erme. Deretter regnet jeg ut hvor ofte jeg måtte øke for å få et greit maskeantall øvsert på ermet. Prøve-genseren min er strikket i Faerytale fra Du Store Alpakka, i fargen dus sjøgrønn. Jeg kjøpte 10 nøster, for å være sikker på å ha nok. Det ble bruk for 5 av dem. Faerytale har en løpemeter på 175 meter pr nøste. Du kan godt si at det er drygt i bruk, og man trenger færre nøster. Det aller beste er at det da blir færre ender å stoppe inn til slutt.

Gratis produkt

Oppskrift

Garnet jeg brukte var oppgitt å ha en strikkefasthet på 18 masker pr 10 cm på pinne nr 4,5. Jeg strikket ganske løst og fikk til 16. Derfor strikket jeg min genser i det som ble str S i oppskriften. Den ble helt passende til meg. Jeg laget utkast til oppskriften mens jeg strikket genseren. Da denne første genseren var ferdig, var det bare å endre et par småting i oppskriften. Dermed var den klar til test-strikking.

Test-strikk

Den første størrelsen anser jeg allerede som test-strikket, siden prøve-genseren ble så grei, og akkurat slik den skulle. De to andre størrelsene blir test-strikket fra og med nå. Dermed gjenstår det bare å vente til de flinke test-strikkerne mine er ferdige. Etter en liten siste finpuss på oppskriften, vil den komme for salg i nettbutikken min.

Merket med: ,,