Strikkepinnemappas historie -utviklingen

Etter de første strikkepinneetuiene, både lang og kort variant, tok det et helt år før formatet på strikkepinnemappa ble utformet. Men så, i løpet av den første uka i november 2017, sydde jeg det første utkastet av både prosjektmappa, settpinnemappa og rundpinnemappa. Alle tre er sydd etter samme mal og mål, men med ulike størrelser på og inndelinger av lommene.

Prosjektmappa v1

Den 1.november sydde jeg den første strikkepinnemappa med plass til et lite utvalg av både settpinner og rundpinner. I tillegg til at det var plass til målebånd, saks etc. Denne fikk navet prosjektmappa. Den er perfekt til å ha med seg de strikkepinnene man trenger til det (eller de) prosjektene man holder på med akkurat nå. Denne første versjonen hadde plass til 2 sett med settpinner, 4 korte rundpinner og 3 lange rundpinner. Alternativt kunne 1-3 av rundepinne-lommene brukes til annet stash.

Denne bruker jeg nå til oppbevaring av de tykkeste pinnene mine, siden jeg sydde en ny versjon (se lenger ned i innlegget).

Settpinnemappa v1

6.novemer 2017 sydde jeg en settpinnemappe med samme ytre mål og oppbygging som prosjektmappa. Denne har plass til 9-10 sett med pinner, pluss eventuelt en strikkepinnemåler eller annet.

Denne har jeg solgt, og jeg sydde meg en ny i desember i fjor (se lenger ned).

Rundpinnemappa v1

Dagen etter lagde jeg lik så greit en rundpinnemappe med samme fassong og mål som de to andre. Det ble et sett med strikkepinnemapper som passet sammen. Denne første versjonen av rundpinnemappa hadde plass til 4 lange og 8 korte rundpinner. Alle de tre første versjonene ble modifisert og forbedret i løpet av det kommende året.

Denne har nå havnet i en skuff og ligger ubrukt, helt siden jeg sydde meg en du versjon i fjor.

Prosjektmappa v2

Versjon 2 av prosjektmappa så dagens lys 28.mars 2018. Denne har mye bedre plass, med flere lommer, og bedre utforming. Denne har jeg jeg brukt svært mye.

Har laget noen få av denne som kommer for salg i dag.

Rundpinnemappa v2

Jeg var ikke helt fornøyd med rundpinnemappa. Den hadde for få lommer til lange rundpinner. Derfor laget jeg 2.august 2018 en ny versjon. Denne har 8 lommer til lange rundpinner og 4 til korte. Jeg har to stykker av denne, og oppbevarer 70-80 cm rundpinner øverst, 60 cm i den midterste lommen og 40 cm i den nederste. Denne er jeg fornøyd med.

Settpinnemappa v2

Dette stoffet til en settpinnemappe som matcher rundpinnemappene, lå ferdig oppklipt lenge. Den 26.des 2018 fikk jeg endelig rotet meg til å sy den. Den er litt oppdatert fea den første versjonen, og den dekker mitt behov.