Strikkepinnemappas historie -forhistorien

Den begynner faktisk og bli noen år siden jeg sydde min første strikkepinneoppbevaring. Det var tidligsommeren 2016. Siden den gang har den utviklet seg til og bli den typen strikkepinnemapper jeg lager i dag.

Det første strikkepinneetuiet

Fremgangsmåten fant jeg gratis på nettet. Jeg husker virkelig ikke hvor. Det var en ganske stor mappe, som man brettet flere ganger. Den hadde plass til veldig mange settpinner.

Rundpinneetuiet

Ikke lenge etter sydde jeg en til med plass til rundpinner. Lommene op denne var bredere og grunnere. Men selve mappen var fortsatt like lang og brettes like mange ganger. Denne ga jeg til lillesøster, sammen med et matchende etui til settpinner.

Et kortere strikkepinneetui

Min lillesøsteren syntes imidlertid at de var for store og tungvindte i bruk. Hun ønsket seg en kortere variant som var brettet bare en gang. For rask og enkel tilgang til strikkepinnene. Dermed, i september samme år, laget jeg en kortere variant. Den er laget på samme mal som de tidligere, men bare halvparten så lang. Denne brettes bare en gang og lukkes med knapp i stede for knyting. Jeg laget tre av denne. I tillegg til lillesøster, fikk mamma og mormor hver sin.

Ideen til strikkepinnemappa

Denne kortere varianten var grobunn til ideen som ble til dagen strikkepinnemapper. De korte etuiene laget jeg i september og oktober 2016. Det skulle ta et helt år før jeg laget det første utkastet til den nye prosjektmappa.

Merket med: ,,