Smeltevann

Lyden av sildrende bekker og buldrende elver når isen smelter om våren. Smeltevann. Det ble inspirasjonen til denne vårgenseren strikket i to forskjellige blåfarger.

«Smeltevann» er den første genseren jeg strikket i Årstid-serien. Dette er et prosjekt som har utviklet seg underveis i arbeidet, og som endret karakter fullstendig. Utgangspunktet var en helt annen genser, men jeg er svært fornøyd med resultatet til slutt.

Om Smeltevann

Opprinnelig er «Smeltevann» tenkt som en vårgenser, men den kan selvfølgelig brukes året rundt. Prøvegenseren er strikket i garnet Lille Lerke fra Dale garn. Originalen er i blått. Sjøgrønn som passer til vannet, og lyseblå som viser til is som smelter. Andre farger og fargekombinasjoner er selvfølgelig helt lov det også. Her er det bare fantasien som setter grenser. Hullmønsteret på bærestykket er ment å gi en assosiasjon til bevegelse, vann og is.

Det eneste mønsteret er stripene med hull på bærestykket. Dette hullmønsteret er enkelt å strikke. Dessuten er hullene hele tiden plassert overfor hverandre slik at det er enkelt å følge med hvor man er i oppskriften. Fellingene på bærestykket er også plassert inn i mønsteret på en slik måte at det sal være enkelt og holde styr på hvor man er. Målet mitt er at denne strikkeoppskriften skal være lettforståelig og brukervennlig for både erfarne og nybegynnere.

Personlig synes jeg denne genseren er helt herlig å ha på seg. Det enkle hullmønsteret synes jeg er elegant, og det gir fasong og struktur til genseren. Denne ble en favoritt fra første stund. Detaljene er både enkle og nydelige.

Hullmønster
Detaljer på bærestykket

 

 

Merket med: ,,