Om jUlla

Velkommen til jUllaDESIGN

-håndarbeid på deltid

Mitt navn er Julie, nærmer meg 30 år og kommer fra Nord i Trøndelag. Jeg lærte å strikke av min mor og mormor for omtrent 20 år siden. Man kan vel trygt si at jeg er en av dem som likte å strikke lenge før det var kult.

De første årene var det bare småting jeg strikket, som skjerf til bamsen og votter til dukkemannen. På ungdomsskolen strikket jeg mest sokker. Enkle sådan med striper. Deretter gikk det i selbuvotter på videregående. Og ja, jeg har strikket mønsterstrikk i 10 år nå. Allerede da tegnet jeg egne mønster til vottene. Enten helt fra bunnen, eller så hentet jeg utdrag fra for eksempel et gensermønster. Dette fortsatte jeg med da jeg også begynte å strikke russesokker, med egenkomponerte mønster.

jUllaDESIGN blir til

Det var først i 2017, like før jul, at jeg tegnet eget mønster til en genser. Like etter jul tegnet jeg et nytt mønster til enda en genser. Samtidig som jeg tilpasset det første til flere gensere. Det skulle vise seg å bli starten.

Våren 2018 opprettet jeg nettsiden, www.julladesign.no, og begynte så smått å blogge om strikking og strikkedesign. Allerede samme sommer utvidet jeg med en liten nettbutikk og la ut min første oppskrift for salg. I løpet av det kommende året publiserte jeg flere oppskrifter, både til voksne og barn. Det tok ikke akkurat av, kan man si, men det var heller aldri hensikten.

I løpet av 2019 gjorde jeg noen endringer på nettsiden. Jeg avviklet bloggen (alle tidligere blogg-innlegg ligger nå i Arkiv), og erstattet den med en nyhets-siden. Tanken er at det der skal publiseres innlegg om nye design og produkter, og generelt nyheter fra jUllaDESIGN. Imidlertid har jeg beholdt seksjonen med strikketips som kan være til hjelp når du strikker mine oppskrifter, og også til andre strikkeoppskrifter selvfølgelig. I tillegg har jeg lagt til en side for rettelser der fortløpende små og store rettelser av eksisterende oppskrifter publiseres.

Nettbutikken

I butikken finner du alle mine ferdige strikkeoppskrifter. Foreløpig er det ikke så mange, men med tiden vil antallet oppskrifter øke. Et av grunnprinsippene til jUllaDESIGN er at kvaliteten på hver enkelt strikkeoppskrift er viktigere enn å produsere mange oppskrifter. Dessuten ønsker jeg ikke å stresse med å produsere oppskrifter. Jeg ønsker å kose meg med prosessen, helt fra spiren av en ide til ferdig produkt. Det er jo tross alt «slow fashion».

I tillegg til strikkeoppskrifter, vil det fra tid til annen legges ut håndsydd strikke-tilbehør for salg i nettbutikken. Det kan være mapper og vesker til oppbevaring av strikketøy, strikkepinner og garn.

Takk for at du tok turen innom.

Følg meg gjerne! Du finner meg på både Facebook og Instagram.

Nyt dagen og kos deg med strikkingen.

Julie Jensen