Legge opp på dobbel rundpinne

Jeg har tidligere skrevet et tips om det på legge opp på doble pinner. Da spesifikt med settpinner. Men du kan også legge opp med dobbel pinne når du legger opp på rundpinne.

Ved å legge opp på dobbel pinne får du en pen og jevnt oppleggskant samtidig som oppleggskanten ikke blir for stram. Dette kan du også oppnå ved å legge opp på en tykkere pinne enn du skal strikke med, og så strikke maskene over på den faktiske pinnestørrelsen. Fordelen med å benytte dobbel pinne i stede er at maskene er lette og løse og strikke den første omgangen.

Ekstra pinne

Når jeg sier dobbel pinne mener jeg at du bruker den pinnestørrelsen dubskal strikke med, og så en ekstra pinne som er ca like tykk sammen med denne. Hold de to pinnene sammen og legg opp som vanlig, men over begge pinnene.

Når pinnen er full

Når det ikke er plass til flere masker på den ekstra pinnen, eller når du synes det er nok, drar du denne forsiktig ut. Jeg pleier å legge opp 50 masker og så teller jeg dem før jeg drar ut ekstrapinnen. Kommer jo selvfølgelig litt an på garntykkelsen og da.

Fortsett slik

Deretter legger du den ekstra pinnen samme med rundpinnen igjen, utenpå de ferdige makene, og fortsetter og legge opp flere masker.

Strikk som vanlig

Når riktig antall masker er lagt opp, legger du bort denne ekstra pinnen og strikker som vanlig. Du slipper nå at den første omgangen er trang og vanskelig å strikke. Samtidig får du en fin og jevn oppleggskant.