Den minste heiabakk

Heiabakk baby- og småbarnsgenser er den minste varianten i Heiabakk-familien. Den er strikket i litt tynnere garn enn de andre, og den har et veldig enkelt uttrykk. Mønsterborden er virkelige ikke mange omganger, og strikkefastheten er 26 masker pr 10 cm i bredden, så man slipper å bruke det tynneste babygarn.

Genser til baby – OG småbarn

Denne deilige og enkle genseren desigent jeg opprinnelig med tanke på gumor-gutten. Oppskriften går fra 3 måneder til 3 år, samlet sammeni fire ulike størrelser. Dette ga meg litt problemer med navnet. for strengt tatt er man ikke baby lenger når man har passert 1 år. Derfor ble det fullenavnet ganske langt. Heiabakk Baby- og småbarnsgenser. På kort kaller jeg den ofte bare Heiabakk Baby, fordi det er lettere.

Det aller første eksemplaret ble strikket i garnet Lille Lerke, og den førnevnte gumor-ungen fikk faktisk denne i 1-årsgave. Den var ikke helt uten feil, da en regnefeil gjorde at møsnteret ble forskøvet en halv gang. Det vil nok for alltid bare være meg selv som legger merke til det, og det er ikke en feil som man egenltig ser at er feil. Med minsre man, som meg, vet nøyaktig hvordan den burde vært. Men slik er det. Det er derfor man tester. Prøver og feiler. Alle små og store feil ble korrigert og oppskriften ble sendt videre til test-strikkerne.

Test-strikk

Hele fire testere meldte seg. Perfekt, det var jo fire ulike størrelser. Test-strikken ble gjennomført på bare to uker, og alle testerne strikket i garnet Lille Lerke. Samtidig strikket jeg også selv enda en babygenser, størrelse 3-6 måneder (den minste størrelsen). Så fikk jeg brukt opp noe lagergarn som egentlig skulle brukes til noe annet, men som gjennom gjenntatte endringer i planene bare hadde blitt liggende.

Tilbakemeldingene fra test-strikkerne var uten unntak positive. Etter en siste finpuss og de siste små rettelser, var dermed oppskrfiten klar. oppskriften ble publisert for godt over en måned siden, og så langt har jeg solgt hele 1 av denne. Det skal jeg si deg, det skal en god del til for å bli rik av å være strikkedesigner. Heldigvis er det ikke det jeg lever av, og heller er det ikke det som er målet. Artig er det uansett. Gleden er faktisk like stor hver gang en skarve sjel kjøper en av mine oppskrifter. Jeg blir så takknemlig av det.

småbarnsgenser heiabakk
Heiabakk Baby- og Småbarnsgenser

Oppstrikk av modell – Baby

DETTE AVSNITTET INNEHOLDER REKLAME FOR RAUMA GARN.

For tiden driver jeg å strikker opp en modell av babygenseren, i den neste minste størrelsen. Denne gangen bruker jeg garnet Pandora, som jeg har fått sponset av Rauma Garn. Pandora er et bomullsgarn som er glatt og mykt og strikke med. Jeg er litt overrasket hvor godt det er å strikke med faktisk, da jeg har litt varierte erfaringer med bomullsgarn fra før. Strikkefastheten er ca. 26-27 masker pr 10 cm på pinne 2,5-3. Helt ærlig driver jeg fortsatt og tester strikkefastheten skikkelig, men den ser ut til å stemme bra med det som er oppgitt. Garnlengden er ganske lang, 180 meter pr 50 gram. Jeg har litt lite å sammenligne med når det kommer til bomullsgarn i denne tykkelsen, så jeg kan ikke uttale meg om dette garnet er noe bedre eller værre enn lignende garntyper. Men sålangt er jeg fornøyd med å strikke med dette. Ser for meg at det kommer til å passe bra på baby og barneplagg som ikke skal være for varme.

I tillegg kommer jeg også til å teste Inca Alpakka til bruk på denne oppskriften, som et varmere alternativ. Inca har samme fasthet som Pandora, men er 100 % alpakka. Litt usikker på hvordan alpakka-garn egner seg til baby, men til småbarn vil jeg tro den passer ypperlig.

Merket med: ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *