Årstid-serien

La meg presentere en ny design-serie: Årstid-serien. Hvert år er delt i fire årstider, og for hver av dem kommer det en genseroppskrift. Alle vil bli publisert litt i forkant av sin tid, slik at man rekker og strikke den til årstiden begynner, hvis man ønsker det.

En årstid, ett design

2020 blir det første året i Årstid-serien. Fire ganger i løpet av året vil det bli publisert en ny genser-oppskrift.
Vårgenseren vil bli publisert allerede nå i starten av februar. Sommergenseren kommer en gang tidlig i mai, mens høstgenseren blir utgitt i begynnelsen av august. Vintergenseren publiseres i første del av november.

Årstid eller helårs

Selv om hver genser blir utgitt til en bestemt årstid, legger det på ingen måter noen begrensninger på bruken. Hver og en av dem kan fint tilpasses og brukes hele året. Ved å tilpasse for eksempel ermelengde eller valg av garnmateriale, kan en sommertopp lett bli en helårsgenser.

Ikke tradisjonell mønsterstrikk

Ingen av designene i serien kommer til å være flerfarget mønsterstrikk. I stedet vil designene være dekorert med hullmønster eller strukturstrikk. Eller så vil selve konstruksjonen være design nok i seg selv.
Selv om det ikke er flerfarget mønster, trenger de ikke være ensfarget. Det kan variere mellom striper, til to delt, eller også selvfølgelig ensfarget.

Navn etter årstid

Navnene på hver genser vil gjenspeile den årstiden de blir utgitt. I tillegg vil alle designene utgitt samme år ha en eller annen form for tilknytning til det samme naturelementet. 2020 vil for eksempel være vannrelatert

2020 – Vannåret

Designene som kommer i løpet av 2020 er Smeltevann, Duggfall, Duskregn og Frostrøyk. Først ut er vårgenseren Smeltevann med rundfelling og hullmønster. Senere i år kommer sommertoppen Duggfall, med skulderfelling. Begge disse designene kan man velge mellom lange eller korte ermer.
I andre halvdel av året vil jeg presentere Duskregn og Frostrøyk.

Merket med: ,,