Veien til Engesnes

Det begynner faktisk å bli noen uker siden test-strikken av Engesnes, både genser og kofte var ferdig. Oppskriften på både genseren og koften er å få kjøpt i nettbutikken.

Veien fra ide til ferdig design har vært både lærerik og artig. Det har tatt noen måneder, men strikking er «slow fashion» leste jeg et sted. Det skal ta litt tid. Selve mønsteret ble til allerede rundt årsskiftet, og et halv år etterpå ligger strikkeoppskriften ferdig for salg. Det er en utrolig følelse.

To oppskrifter av en

Engesnes startet med en genser. Den ble først bare designet for å være en bursdagsgave til min mor. Deretter laget jeg en strikkeoppskrift til den, og ideen om å la andre test-strikke designet dukket opp. Da jeg spurte mine tanter og søskenbarn om å de hadde lyst til å test-strikke, dukket spørsmålet om en kofte-variant opp. Koften ble svært populær, særlig blant tantene. Oppskriften til koften laget jeg rett og slett ut fra genser-oppskriften, men tilpasset den til kofte.

To design i en test

Det var ingen problemer med å skaffe test-strikkere til disse designene. Jeg var så heldig å få noen av mine tanter og søskenbarn til å test-strikke for meg. Det er artig med test-strikk. Spesielt når både testere og designer blir så fornøyd med resultatet.

Siden begge designene i grunnen er like ble testingen av genseren og koften kjørt som én felles test-strikk. Den eneste forskjellen på disse to er i grunnen oppklippsmaskene og stolpene. Dessuten trenger koften mer montering enn genseren. Bortsett fra det så er vesentlige ting som fellinger, ermer, passform og diagram det samme.

Siste inspurt

Tilbakemeldingene fra test-strikkerne har vært positive og konstruktive. De har vært til uvurderlig hjelp. Det hadde ikke blitt noe ferdig design uten dem. Spesielt på kofte-oppskriften var det en del feil som måtte lukes ut. Jeg har nemlig aldri strikket kofte selv. Heldigvis er tantene mine ganske drevne i faget, og de var ikke sene om å påengtere alle feil og mangler. Forbedringer ble det også. Takket være alle tilbakemeldingene, endte begge strikkeoppskriftene opp med å bli både gode, riktige og forståelige. Jeg må si jeg er svært fornøyd med resultatet.

Nå er det vel bare å lene seg tilbake og vente på at designet blir verdenskjent og salget skal ta av. Det hadde jo vært en drømmetilstand. Foreløpig beholder jeg begge bena godt plantet på jorden. Jeg sier ikke opp dagjobben min med det første, for å si det sånn. Strikkedesign er artig uansett. Det er gleden i selve utviklingen av designene som driver meg, ikke at det skal være veldig lønnsomt.

Nyt dagen og strikkingen. Sjekk gjerne ut Engesnes i nettbutikken.

Merket med: ,,,